Loading images...

Rondleiding

Op deze pagina kunt u een kijkje nemen achter de schermen van Dierenkliniek Maaspoort. U krijgt een rondleiding door onze praktijk en kunt zo binnen kijken in alle ruimtes waar wij onze werkzaamheden uitvoeren. Als u op de foto’s klikt, krijgt u een vergroting te zien.

 

Plattegrond

De BalieDe balie

Direct als u binnenkomt, ziet u de balie. Hier staan onze assistentes voor u klaar om u te helpen. U kunt hier terecht voor verschillende producten als voeders, antivlooien middelen, ontwormings tabletten, enzovoorts. Ook kunnen ze u helpen met al uw vragen over uw huisdier of het maken van een afspraak.

.

.

.

 

De wachtkamer

De wachtkamer

Als u met uw huisdier op afspraak of op het inloopspreekuur komt, meldt u zich bij de balie. Als u bent aangemeld, neemt u plaats in onze wachtkamer. Als u aan de beurt bent, wordt u binnengeroepen door de dierenarts.

.

.

.

.

.

De spreekkamerDe spreekkamer

Het consult vindt plaatst in een van onze spreekkamers. Hier legt u uit wat de klachten zijn en wordt uw huisdier onderzocht.

.

.

.

.

.

LaboratoriumHet laboratorium

In ons laboratorium worden verschillende onderzoeken gedaan. Denk hierbij aan bloedonderzoek voor operatie, urineonderzoek.

.

.

.

.

 

RöntgenDe röntgenkamer

Hier worden de röntgenfoto’s gemaakt voor het diagnostiseren van bijvoorbeeld afwijking aan de botten, zoals breuken of arthrose. Maar het is veel uitgebreider. Zo worden er foto’s gemaakt van de borstholte, waarop de longen en het hart worden beoordeeld. Ook röntgenfoto’s van de buik geven veel informatie over organen als maag, darmen en blaas. Denk maar eens aan blaasstenen of verstopping van de darmen.
Sinds kort zijn we overgestapt op een digitaal röntgensysteem. Na het maken van de foto kan deze direct beoordeeld worden op het computerscherm.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

EchografieEchografie

Een andere manier om in het lichaam te kijken, is door middel van echografie. Echo is vooral bekend tijdens zwangerschap. Net als bij mensen kan met behulp van een echoapparaat gekeken worden of een dier zwanger is. Dit is echter maar een klein onderdeel van alles wat we met een echoapparaat kunnen. Alle organen kunnen uitgebreid bekeken en beoordeeld worden. Vanaf de buitenkant krijgen we zo een mooi beeld over de toestand en het functioneren van de organen.

Een andere specialiteit waarvoor we het apparaat gebruiken is die van de hartecho. Van al onze hartpatiënten kunnen we het hart gedetailleerd in beeld brengen. De wanddikte wordt gemeten, de hartkleppen worden bekeken en de stroomsnelheid van het bloed wordt bepaald. Aan de hand hiervan kunnen we gerichte medicatie geven en het verloop bijhouden.

Voorbereidingsruimte

De voorbereidingsruimte 

Hier ziet u onze voorbereidingsruimte voor de operatie. Ook worden hier kleine ingrepen uitgevoerd, zoals gebitsbehandelingen, oren spoelen en vachtverzorging.

.

.

.

.

OperatiekamerDe operatiekamer

In deze ruimte vinden de operaties plaatst. Hier is alle apparatuur aanwezig om deze vlekkeloos te laten verlopen. In onze praktijk worden diverse operaties uitgevoerd, van castraties en sterilisaties tot buikoperaties en het zetten van botbreuken. Naast operaties worden hier ook endoscopieën gedaan. Endoscopie is een methode waarbij door middel van een minicamera, in het lichaam gekeken wordt.

Opname honden

Opname honden

Dieren die geopereerd zijn of die voor langere tijd moeten blijven voor behandeling of onderzoek verblijven in de opname. We hebben hier hokken in verschillende maten, waar we de dieren goed kunnen verzorgen en observeren. Uiteraard mogen de honden regelmatig met een van onze assistentes naar het uitlaatveld, waar ze lekker de beentjes kunnen strekken en hun behoeften kunnen doen.

.

 

Opname kattenOpname katten

Aangezien de combinatie honden en katten veel stress kan opleveren, hebben we voor de katten een aparte ruimte. Zo kunnen ook de katten in alle rust bijkomen van de narcose of herstellen. Rust is immers van groot belang voor goed herstel. Los van de honden en kattenopname hebben we nog een aparte quarantaineruimte. Deze ruimte wordt gebruikt als dieren worden verdacht van een overdraagbare ziekte.

.

.

.

.

.

Veld puppycursusVeld puppycursus

Op het veld naast de praktijk wordt elk weekend de puppycursus gegeven. Deze cursus helpt u bij het opvoeden van uw hond. Zo wordt getraind met gehoorzaamheids- en gedragsoefeningen. Voor meer informatie over de cursus kunt u terecht op de website van Hondenschool BAG.