Loading images...

Honden

Kijk hier voor meer informatie over puppies

Vaccineren

Nadat de hond op 6, 9 en 12 weken gevaccineerd is met de diverse puppy entingen, is het van belang de vaccinatie jaarlijks te herhalen. Hierbij wordt uw hond beschermd tegen Parvo en de Ziekte van Weil.
Gaat uw hond naar een pension, dan zal een kennelhoestenting gevraagd worden. Informeer ruim op tijd bij het pension welke eisen gesteld worden aan de enting.
Voor een reis naar het buitenland is het verplicht uw hond te enten tegen Rabiës (Hondsdolheid). Naast de rabiësenting stellen landen nog verschillende extra eisen. Informeer ruim op tijd wat de specifieke eisen zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ontwormen

Voor ontwormen zijn diverse soorten tabletten en pasta’s of drankjes verkrijgbaar.  Wat u kiest hangt af van het gewicht van de hond. Bij hele jonge pups zijn de tabletten namelijk niet nauwkeurig genoeg te doseren, de pasta of de vloeibare preparaten daarentegen wel. Het beste is om een breed werkend middel te gebruiken. Bij lintworminfecties moeten ook de vlooien worden bestreden.

Pups moeten ontwormd worden op de leeftijd van 2, 6, 9 en 12 weken, daarna op de leeftijd van 5 en 7 maanden herhalen.
Volwassen honden moeten 2-4 x per jaar ontwormd worden, afhankelijk van het besmettingsrisico.

Als u wormen ziet, dan altijd 2 x ontwormen met een tussentijd van 3 weken.

ChampVoeding

Voor een goede gezondheid is het van belang dat uw hond de juiste voeding krijgt. De invloed van voeding op het lichaam is groot.  Zo kan de verkeerde voeding leiden tot problemen in het maag- darmkanaal. Ook de conditie van huid en vacht wordt verbeterd door het gebruik van de juiste voeding.
Wij adviseren het gebruik van Champ Dogfood. Champ Dogfood is met de grootste zorg ontwikkeld op basis van onderzoeken en uitgebreide analyses. Dit zorgt ervoor dat uw hond alle voedingsstoffen in de juiste verhouding binnenkrijgt. Naast de standaard Balance Croc, hebben we ook Lamb & Rice, speciaal voor honden met bepaalde allergie- of verteringsproblemen. Champ Dogfood is bij ons aan de balie te verkrijgen. Voor meer informatie over deze voeding kunt u terecht op http://www.champ-europe.com.