Loading images...

Puppies

Puppy controle, vaccinatie en ontworming

Na de aanschaf van een pup zijn een aantal zaken van belang, voordat u volop van uw nieuwe maatje kunt genieten. In eerste instantie is het belangrijk om te weten of de pup gezond is. Tijdens een uitgebreide puppy controle kunnen we eventuele problemen vroegtijdig ontdekken. Om ziekte te voorkomen is het van belang dat uw pup de juiste vaccinaties krijgt. Een pup dient op 6, 9 en 12 weken een vaccinatie te krijgen. Ook is het belangrijk dat de pup regelmatig ontwormd wordt. Dit gebeurt op 2, 4, 6, 8 en 12 weken en op 5 en 7 maanden leeftijd. De dierenarts zal u tijdens de controle informeren over de verschillende ontwormingsmiddelen.

Puppy begeleiding

PuppyEen puppy in huis is natuurlijk hartstikke leuk. Ze zijn vrolijk, speels en zien er zo schattig uit. Veel mensen beseffen echter niet goed wat er allemaal bij komt kijken. De puppytijd is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de hond.

Om deze tijd zo goed mogelijk te laten verlopen, kunt u kosteloos een afspraak maken met één van onze assistentes. U krijgt dan uitgebreide begeleiding met het grootbrengen van uw pup.

Voeding

Er zijn vele soorten voeders op de markt, maar wat is nu het beste voor uw pup? Dat is afhankelijk van verschillende factoren als ras, leeftijd en gewicht. Onze assistente geeft u advies wat het beste is voor uw pup.

Verzorging

Mag ik mijn pup wassen? Hoe vaak moet hij geborsteld worden? Allemaal vragen die opkomen bij een kersverse hondeneigenaar. Tijdens de puppy begeleiding kunt u antwoord krijgen op al deze vragen.

Ziektepreventie

Vlooien, wormen, besmettelijke ziektes. Dat wenst niemand zijn hond toe. Daarom is het belangrijk de juiste preventieve maatregelen te nemen. Zo zijn er de entingen, vlooienmiddeltjes en ontwormingkuurtjes. Om ervoor te zorgen dat u niks over hoofd ziet, helpt onze assistent u graag.

Gedragsproblemen

De puppytijd is de tijd waarin uw hond de meeste dingen leert. Hij moet zindelijk worden, leren luisteren en leren spelen. De assistent kan u tips geven om de opvoeding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voor meer informatie over de puppy begeleiding kunt u terecht aan de balie of u kunt ons bellen. Deze service is gratis.

Puppycursus

Naast de puppy begeleiding is ook de opvoeding van uw hond zeer belangrijk.

De puppycursus is voor honden vanaf 12 weken tot en met ± 5 maanden. De nadruk van deze cursus ligt bij “hoe voed ik mijn hond op”! Het doel van de cursus is de pup te socialiseren en te werken aan de baas-hond verhouding om zo “spelenderwijs” een aantal appèl-, en gedragsoefeningen te leren.

Voor de puppycursus kunt u terecht bij Hondenschool BAG. De cursus wordt gegeven op het veld naast onze kliniek. Voor het aanbod van de cursussen zie: www.hondenschoolBAG.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Marjolein Geelhoed, telefoonnummer 06-44269023.

Hondenschool BAG