Loading images...

Klitten in de vacht

Katten en Konijnen scheren

De perzen en andere langharige katten moeten regelmatig geborsteld en gekamd worden om klit vorming te voorkomen. Dit is het beste om al op jonge leeftijd aan te leren. Dit kun je doen door als kitten al dagelijks met een zachte borstel over de vacht te gaan en daarna met de kam stukje voor stukje te gaan kammen. Doe steeds kleine stukjes zodat het leuk blijft en de kat er langzaam aan went.

Heb je een oudere langharige kat die het niet tolereert om gekamd te worden en dus klitten krijgt is het verstandig om hem te laten uitkammen door een professional. Zij weten hoe ze het beste de kat kunnen hanteren en de kat gerust kunnen stellen. Lukt dit niet is het raadzaam om de kat 1-2x per jaar te laten scheren bij ons onder narcose/licht roesje. Daarbij wordt de gehele kat geschoren behalve hoofd, staart en poten. Verder kijken wij ook meteen het gebit van uw kat na en knippen de nagels indien nodig. Bel ons gerust voor een prijsopgave.

Ook zien we tegenwoordig de angora konijnen, deze hebben een langharige vacht en als je ze niet goed borstelt gaat de vacht enorm klitten. Daarbij voelt het konijn zich onprettig en gaat zich terugtrekken eet minder. Dit kun je voorkomen door hem dagelijks te borstelen. Zitten er al klitten in de vacht, dan kunnen wij het konijn scheren. Dit doen we zonder narcose en dit laten ze over het algemeen goed toe. Als het konijn geschoren is, kun je hem meteen laten wennen aan het borstelen om het zo meteen goed bij te kunnen houden. Want als men dit niet doet ontstaan er al snel weer klitten en blijft er ontlasting in de vacht hangen.

Voor verdere informatie over het scheren en/of kammen van uw kat en konijn bel gerust op

073-6416578

Verder ziet u hieronder wat foto’s van katten die we geschoren hebben en weer een frisse start kunnen maken!

Voor

Na