Loading images...

Verzekering voor huisdieren

Iedereen is gek op zijn of haar huisdier en wil er natuurlijk alles aan doen om hem gezond te houden. U kunt echter onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Dit kan van invloed zijn op de keuze om uw huisdier wel of niet te behandelen. Om dit dilemma te voorkomen raden wij aan om uw dier te verzekeren. Onderstaand verhaal laat het belang zien van een huisdierverzekering.

Het is zondagavond als Boris lekker aan het spelen is. Heerlijk onbezorgd achter de bal aanrennen en terugbrengen naar de baas. Deze mooie avond wordt echter bruut verstoord als de bal de weg op rolt. Boris is zo gefixeerd op de bal, dat hij de naderende auto niet ziet en een ongeluk is dan ook niet meer te vermijden. Na de eerste schrik is al snel duidelijk dat het ernstig is. Boris kan niet meer op zijn linker voorpoot staan en heeft zichtbaar pijn. Direct wordt de hulp ingeroepen van de dierenarts en wordt Boris onderzocht. Nog dezelfde avond worden er röntgenfoto’s gemaakt en wordt geconstateerd dat er sprake is van een gecompliceerde botbreuk. Om de poot te redden is een operatie nodig. Tijdens de hersteloperatie worden pinnen geplaatst die de stukken bot bij elkaar houden, waardoor een goede genezing kan plaatsvinden. Aangezien dit een intensieve ingreep is waarbij specialistische materialen worden gebruikt, lopen de kosten hoog op. Het goedkopere alternatief is amputatie van de poot. Als dit dilemma aan de eigenaar wordt voorgelegd, hoeft deze er niet lang over na te denken. “Geen enkel probleem, Boris is verzekerd!” Boris wordt geopereerd en inmiddels rent ie weer vrolijk achter de bal aan, op een afgesloten uitlaatveld.

Zonder verzekering had dit verhaal een heel andere afloop kunnen hebben. Niet iedereen kan zomaar het geld voor een operatie ophoesten, zeker niet als het onverwacht komt. Het houden van huisdieren kan leiden tot onverwacht hoge kosten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ook kan een hond of kat een ziekte krijgen waarvoor langdurige behandeling nodig is. De kosten kunnen dan behoorlijk oplopen.

Maar al te vaak speelt het financiële argument een rol in de keuze om wel of geen verder onderzoek te doen of een behandeling te starten. Dit maakt het voor veel eigenaren heel moeilijk om de juiste beslissing te nemen. Het gaat tenslotte om een levend wezen waar je vaak al vele jaren een goede band hebt. Om deze vervelende situaties te voorkomen, raden wij u aan een ziektekostenverzekering te nemen voor uw huisdier. In de mensenwereld is het heel normaal, dus waarom niet voor dieren?

Vaak is de premie tussen 15-30 euro in de maand. Mochten er dan ziektekosten ontstaan dan zijn deze voor de verzekeraar en kunnen u en de dierenarts zich concentreren op de behandeling van de patiënt. Dierziektekosten verzekeringen dekken in de regel ook duurdere onderzoeken als CT of MRI, tenzij u de meest basale polis kiest. Voor een paar euro meer zit dit echter ook bij de polis meeverzekerd. U kunt de verzekering het beste afsluiten op jonge leeftijd. Hoe ouder uw huisdier bij het afsluiten, des te hoger de premie is.

Goede zorgverzekeringen voor huisdieren zijn:

algemeen

ohra hema

Over de Protec Dier&Zorg verzekeringen kunnen de assistentes u meer vertellen en hebben zij ook informatie- en aanmeldingsformulieren ter beschikking. Natuurlijk kunt u zich ook rechtstreeks aanmelden. Wij hebben goede ervaringen met deze verzekeringen en zij maken ook de dierenarts het werk een stuk plezieriger omdat wij gewoon datgene kunnen doen dat het beste is voor uw huisdier.

Let heel goed op !!!!!!!!!!!!!!!!! Wees argwanend bij verzekeraars met hele lage premies.