Loading images...

FAQ

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een pup?

Bij het aanschaffen van een pup komt een heleboel kijken. Welk ras past bij mij? Wat is een goede fokker? Wat moet ik verder aanschaffen?
Lees meer over de aanschaf van een pup?

Mijn hond braakt al 1-2 dagen,  wat moet ik doen?

Is uw hond fit en heeft normale eetlust, dan kan het helpen om een dag geen eten te geven, zodat de maag rust krijgt. De volgende dag begint u met een kleine portie, eventueel wat gekookte rijst. Is het braken hiermee niet verholpen, dan is het verstandig uw hond te laten nakijken door een van onze dierenartsen. Is uw hond sloom, wil niet eten en maakt een zieke indruk, dan is het verstandig om dezelfde dag contact op te nemen met onze praktijk om een afspraak te maken.

Mijn hond eet slecht en heeft diarreeklachten, wat moet ik doen?

Als je hond diarree heeft is dit zowel voor de hond als voor u erg vervelend. Zolang uw hond fit is, kunt u de darmen ondersteunen met licht verteerbare voeding, bijvoorbeeld gekookte kip met rijst. Met 2 tot 3 dagen moet de diarree over zijn. Is uw hond echter sloom en heeft geen eetlust, dan adviseren wij om een afspraak te maken. Ook als er bloed bij de ontlasting zit, kunt u het beste met de hond op consult komen.

Wat zijn de voor- en nadelen van sterilisatie van de teef en wanneer is de beste leeftijd?

Lees meer over sterilisatie van de teef

Wat zijn de voor- en nadelen van castratie van de reu?

Lees meer over castratie van de reu

Wanneer moet mijn huisdier ontwormd worden?

Pups moeten ontwormd worden op de leeftijd van 2, 6, 9 en 12 weken, daarna op de leeftijd van 5 en 7 maanden herhalen.
Volwassen honden moeten 2-4 x per jaar ontwormd worden, afhankelijk van het besmettingsrisico.
Volwassen katten moeten 2-3 x per jaar ontwormd worden, afhankelijk van het besmettingsrisico.

Ik wil mijn dier meenemen naar het buitenland. Waar moet ik op letten?

In het algemeen is het verplicht uw dier te chippen en minimaal drie weken voor vertrek te vaccineren tegen rabiës. Sommige landen stellen extra eisen voor het importeren van dieren.
Lees meer over reizen met dieren

Mijn hond moet binnenkort naar het pension. Welke vaccinaties zijn nodig?

Bijna elk pension eist dat de hond gevaccineerd is tegen onder andere kennelhoest. Hiervoor is een injectie enting en een neusspray beschikbaar. Elk pension bepaalt zelf welke enting vereist is, neem dus tijdig contact op met uw pension. Naast de vaccinaties is het verstandig om uw dier goed te ontwormen en ontvlooien.